17 Eylül 2019 Salı

Totem Tabela Tasarımı


Totem Tabela Tasarımı



Totem tabela modelleri şehirlerarası yollarda veya uzun mesafeli otobanlarda belli başlı mekânları göstermek için kullanılır. Genelde benzin istasyonu ve dinlenme tesislerini ya da büyük restoranları göstermek için kullanılır. Renkli ve göze çarpar büyüklükte oldukları için firma tarafından iyi bir tanıtım aracı, yolcular için iyi bir yol göstericidir.
Totem tabela modelleri şehirlerarası yollarda kullanıldığı gibi şehir içi yollarda da bazı firmalar tarafından reklam amaçlı kullanılıyor. Şehir içinde alışveriş merkezleri, sağlık kuruluşları ve resmi daireleri gösterirken tercih ediliyor. Birçok tanındık yemek şirketleri de totem tabela kullanarak kendini gösteriyor.

Totem Tabela Çeşitleri Nelerdir?

Totem tabela çeşitleri tek bacaklı, çift bacaklı, likit totem tabela, ışıklı totem tabela, ışıksız totem tabela, kompozit totem tabela, profil totem tabela, alüminyum totem tabela, çelik saç totem tabela olmak üzere 9 grupta incelenir. Her biri de farklı alanlarda farklı şekillerde kullanılır.
Tek bacaklı totem tabelalar daha yüksek boylu olurken çift bacaklı totem tabelalar daha çok arazilerde kullanılır ve daha kısa boyludur. Işıklı totem tabelalar gece karanlığında aydınlatma için çok idealdir ve daha çok göze çarpar. Işıksız totem tabelalar da yüksek boyludur ancak ışıklılar kadar dikkat çekici değildir. Kompozit totem tabela dikdörtgen şeklinde üzerinde kategori yazıları varmış gibi görünür.

 Totem Tabela Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Totem tabela yaptırırken tabelanın konulacağı arazinin konumu çok önemlidir. Totem tabelanın büyüklüğü de çok önemlidir. Özellikle şehirlerarası yolda kullanılacaksa en az 100 metre öteden tabela rahat bir şekilde okunmalı ve göze çarpar şekilde olmalıdır. Eğer amaç daha fazla kişinin dikkatini çekmek ise tabela ışıklı yapılmalıdır. Işık sürekli yanıp söneceği için gece karanlığında yolcunun dikkatini kolaylıkla çekebilir.
Bununla beraber totem tabelanın çok iyi bir şekilde zemine tutturulması gerekir. Deprem ve sel gibi doğal afetlerde kolay kolay yıkılmamalı ve yolculara sıkıntı yaşatmamalıdır.
Totem tabela fiyatları tabelanın büyüklüğüne göre, çeşidine göre ve konumlanacağı alana göre farklılık göstermektedir. Fiyat bilgisini anlaşacağınız firma ile görüşmenizde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder