29 Haziran 2020 Pazartesi

Tabela Reklamcılığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tabela Çeşitleri


Reklamcılık denince akla gelen birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en hızlı sonuç vereni ve daha çok insan hitap edebilen tabela reklamcılığı olmaktadır. Tabelalar gün geçtikçe tasarım ve boyut olarak değişmekte ve her kesimden insana hitap etmektedir. Tabelalarında her şeyin olduğu gibi farklı şekil ve tasarımları mevcuttu bu tasarımlar;

1.       Işıklı tabela: ışıklı tabelalarının en büyük avantajı geçe bile görgüne bilmesidir. Yol kenarlarına  verilen tabelalar geçe yolcuları için ışıklı olduğu için görüne bilir ve akılda daha çok kalıcı olma gibi özelliği mevcuttur.

2.       Işıksız tabela: genellikle eczana, çatı tabelası, cephe tabelası veya yol tanıtım tabelalarında kullanılmaktadır. Şehir içinde kullanılan ışıksız tabelalar iç veya dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

3.       Totem tabela: şehirlerarası yollarda veya cadde kenarlarında kullanılan bu tabelalar uzaklığa göre boyutu ayarlanabilen tabelalardır. Işıklı veya ışıksız olarak kullanılan bilen bu tabelalar genellikle alışveriş merkezlerinde kullanılmaktadır. Büyük tabelalara ihtiyaç duyan her alanda karşımıza çıkmaktadır.

Bu tabelalardan ihtiyacınızı seçerek sizlerde dikkat çekici reklamlar yapabilir veya uzaklardan bile reklamınızın görülmesini sağlayabilirsiniz.

Genellikle demir, cam, plastik, metal, ahşap veya alüminyumdan yapılan bu tabelalar her türlü tasarım için farklı şekillerde veya farklı malzemeden yapılmaktadır. Örnek verecek olursak ahşap barakalarda bir restoran düşünelim şark köşesi gibi yerlerde oturulan bir yer hayal edin bu tarz bir yerin tabelasının demirden veya plastikten olması pekte dikkat çekici veya yapısına uygun olmayacaktır fakat ahşaptan yapılan bir tabela hem restoranın açılış amacını yansıtacak hem de nostalji yaşatacak kadar göz alıcı olacaktır. Bu durumdan dolayı yapılan veya açılan yerin ismine veya yapısına uygun bir tabela seçmesi daha fazla müşteri çekmesini veya reklamının akılda kalıcı olmasını sağlayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder